rsz_img_8158_2***

(Skopje, 14.11.2017)
After the successful song “Is it worth it?”, and the cooperation with Cyrillic on the songs “I See myself In You” and “Feel Like” Dina Jashari announces the new single with the title “Come With Me”.
Slowly but surely the young singer secures her place of the music scene and become as one of the most active young performers.
Dina, also appeared on the acoustic version of “Eye cue” – “My King”, as a backing vocal.
She wrote the lyrics of her new song. This time, again, she collaborates with her producer Bojan Trajkovski (Eye cue), and together has wrote the music. Bojan made also the arrangement and production of the song.
The song was recorded in the studio “Music House” and the same was made a lyrics video.

***

По успешната песна „Вреди ли“, соработката со Кирилик на песните „Во тебе се гледам“ и „Feel like“ Дина Јашари ни го најавува новиот сингл со наслов „Дојди со мене“.
Полека но сигурно младата пејачка си го обезбедува местото на музичката сцена и се наметнува како една од поактивните млади изведувачи.
Дина која исто така се појави и на акустичната верзија на „Ај Кју“ – „Мојот крал„, како придружен вокал, успева да се снајде на повеќе фронта и да ја изненади публиката со нова и свежа музика.
Таа го напиша текстот на песната, а како и на претходните песни и овој пат соработува со својот продуцент Бојан Трајковски (Ај Кју) со кој заедно ја напишаа музиката, а тој стои и зад аранжманот и продукцијата на песната.
Песната е снимена во студиото „Мјузик хаус“ и за истата е изработено и лирик видео, а Дина во соработка со својата продукција најавува музичка активност и во периодот што следи.

Advertisements