***

(Скопје, 5.01.2018)
Младиот талентиран пејач Огнен Здравковски со својата маестрална изведба на големиот хит „Тајно моја“ од Тоше Проески , (македонски евровизиски претставник во 2004 година) предизвика овации во студиото на „Ѕвездите на Гранд“, а жирито едногласно одлучи тој да се пласира во вториот круг.
На големата сцена Здравковски ја отпеа и „Звао сам је Емили“ од Здравко Чолиќ (југословенски евровизиски претставник во 1973 година ) и покажа дека одлично умее да ги владее и најголемите хитовите во регионот.
Вториот круг започнува многу наскоро, а јавноста со нетрпение очекува повторно да го види Огнен Здравковски на сцената.

ognen

***

Ognen Zdravkovski with a song by Tose won the Grand Jury

(Skopje, 5.01.2018)
Young and talented singer Ognen Zdravkovski, with his wonderful performance of Tose Proeski‘s big hit “Tajno moja” (“You, my secret”), (Tose was Macedonian representative, Eurovision 2004), and this young singer has provoked ovations in the “Stars of the Grand”, and the jury unanimously decided to give him a chance to run in the second round.
He also sang a song from Zdravko CholicZvao sam je Emili” (“I named her Emily”)(Cholich was yugoslavia representative, Eurovision 1973) on the big stage and showed that he is also able to sing the biggest hits in the region.
The second round starts very soon, and the public is eagerly looking forward to see Ognen Zdravkovski on the stage again.

Advertisements