vlatko i dino.jpg(Скопје, 6.06.2018)

На фестивалот Дум Друм фест 08 кој Ќе се одржи во Лесковац на 13. и 14. јули 2018. година,  македонските музичари Влатко Стефановски трио амп; Дино Милосављевиќ ќе настапат на втората фестивалска вечер, на 14. јули,во двориштето на шоп-Џокичева куќа. Организаторот ги најавува како најголеми ѕвезди на фестивалот.

Друм Дум Фест 008 почнува во петок, на 13. јули  2018  во Лесковачки културен  центар 18 часот со  Отворање изложба на „Со објектив низ музика“ .

18.30 –  Промоција книга “Рокенрол у канџама интернета 2” на Предраг Јовановиќ и  Бранимир Локнер  и “Сељобрити кажи 2” аутора Бранислава Башиќ Пекара.

20 часот –  Тапанарска работилница

Сабота, 14. јули 2018.

Во Лесковачки културен центар

18 -19 часот – Мастер клас со Дино Милосављевиќ

20 – 20.15 часот  –  Дефиле на тапанарите и отворање на 8. Меѓународен  Друм Дум Фест – ДДФ 008

20.15 – 21. часот  –   Програм посветен на млади  надежи: ДДФ кидс и ДДФ тинс

21.00 – 21часот –   КИ,  Куманово (Македонија)

21.45 – 22.30 часот  –   Денис Напаст, Лесковац  (Србија)

22.30 – 00.00  –  ВЛАТКО СТЕФАНОВСКИ ТРИО и ДИНО МИЛОСАВЉЕВИќ

00.00 – 00.45  –  Парампачад (Црна Гора)

00.45 – 01.00  –  Затворање на Фестивалот

Facebook event: https://njnjnj.facebook.com/events/1021408114679579/

Advertisements