Младиот музичар Лазар Милошески неодамна ја промовираше песната „Кога тапанот ќе стивне“. Промовираше и спот за песната, направена со емотивен мотив.
– Песната е направен за мој другар, тапанарот на бендот „Гримус“, во кој свирев порано. Загубата ме трогна и сакав да му посветам трајно дело. Музиката, текстот и аранжманот се мои. Свират и момците со кои бевме заедно во групата Barrel Row, Виктор Јолакоски и Ѓорѓи Мангоски, снимана е во Кречоз саунд студио, открива авторот и пејач.
Тој додава:
– Видеотот го работеше Раде Гогоски,снимано во Дом на култур Григор Прличев-Охрид, огромна благодарност и до нив особено до директорот Стрезо Стаматоски!

Advertisements