-Годинава „Славниот Ноември„ ќе биде поинаков. Овој пат ќе се одбележи на достоинствен начин и со институционална поддршка на албанските уметнички и културни вредности! Во пресрет на 550-годишнината од смртта на Националниот херој, Ѓоргија Кастриот Скендербег, денеска ја потпишав Одлуката да на 28 ноември оваа година, во Големата сала за опера и балет да биде претставена премиерата на операта „Скендербег“. Честито, објави министерот за култура на Република Македонија Асаф Адеми, преку својата пр Нурџан Асановска.

38235138_593201197744364_2102814081156120576_n

Advertisements