Претседателот на ИНФЕ Венецуела Рафаел Вивас не информира дека во неговата земја се продава торта Македонија.. -Оваа торта е една популарна торта, која е микс на интензивно зашеќерен крем и овошен сируп, и овошје. Се вика Македонија. Ова е бо клубот Ла Марторана, во Баркисименто. Јас подолго време без збунет и не сфаќав зошто Македонија не учествува на Евровизиите, мислев дека е различна земја од ФИРОМ. Откако пријателка ми објасна, сега се ми е јасно. Инаку, сум конзуматор на вкусната торта Македонија, а посебно ги обожавам песните “Црно и бело”, “Лисја есенски”, “Dance alone”, “Дона”, ни откри Рафаел.

Advertisements