iva

Младата девојка Ива Велковска има потреба од итна операција во клиника во Австрија. Операцијата изнесува 45.000 евра.

Екипата на емисијата “Лица и дела” на ТВ Сонце објави повик со кој се повикуваат хуманите граѓани да донираат. Тие велат дека се благодарни на телевизијата која покажа хуман гест и го објавува овој апел, а истовремено му заблагодаруваат за хуманоста и на министеркот за здравство, Венко Филипче, и апелираат за што поскоро да се обезбедат средстава за да се изврши операцијата.

-Би саккале да го разбудиме фондот за здравство и тие да покажат хуманост за ова 15 годишно девојче на кое му е потребна операција во Австрија. Ги повикуваме сите граѓани да спасиме ушпте еден  живот, се обраќаат на граѓаните во земјата, и во дијаспората.

https://www.facebook.com/pg/Lica-i-dela-373594006058621/photos/?tab=album&album_id=1909500932467913

Advertisements