Македонија, на Евровизија 2019 , ќе се натреварува на Второто полуфинале, на 16 мај. Претставничка ќе биде Тамара Тодевска, за која моментно неколку автори прават песна.

Евросонг 2019 се одржува во Тел Авив (14-18 мај), благодарение на победата на Нета и песната “Toy”.

https://eurovision.tv/story/semi-final-allocation-draw-results-2019

Advertisements