(Скопје, 10.02.2019)

Песната со работен наслов „Proud“ на авторскиот тим Роберт Билбилов, Дарко Димитров и Лазар Цветкоски, поп пејачката Тамара Тодевска ќе ја пее на годинашниот Избор за песна на Евровизија во Тел Авив . Одлуката е донесена од консултативното тело на Македонската радио-телевизија, по иницијатива на Тамар, по преслушување на песните што неколкумина автори ги доставија до МРТ.

Во моментов се работи на продукциското оформување на финалната верзија на песната која наскоро ќе ѝ биде претставена на јавноста.

Евровизијата ќе се одржи од 14 до 18 мај, а евровизискиот настап на Тамара, (која досега на евровизиската бина настапила три пати),  на сцената во Тел Авив ќе биде на втората полуфинална вечер на 16 мај.

Мадона ќе настапи во ревијалниот дел на финалето.

(Од настапот на Тамара, Врчак и Гаџа на првото полуфинале на Евровизија 2018)

Advertisements