Годишен концерт на најдобриот средношколски бенд во Република Македонија, Бендот на СОСУ Илинден, утревечер, 26 јуни 2019, ќе се оддржи во салата на населба Илинден. Младите и наградувани музички уметници, под водство на младиот маестро Јовче Петковски, ја покануваат публиката на својот концерт посветен на кој велат дека ќе гоотсвират најдоброто од нашата преубава македонска песна и култура. Концертот е бесплатен, почнува во 20 часот.
https://m.facebook.com/events/694046687711215/?acontext=%7B%22ref%22%3A%2229%22%2C%22ref_notif_type%22%3A%22plan_user_invited%22%2C%22action_history%22%3A%22null%22%7D&notif_t=comment_mention&notif_id=1561494201521005&ref=m_notif