Огромно е задоволството за публиката е кога талентот на еден млад македонски пејач добива потврда на меѓународна сцена.

Омар Џафероски со својот глас ги воодушеви членовите на жирито на бугарскиот избор на талент “The Voice of Bulgaria 2020”
Омар настапи со песната на Тоше Проески “Громови на душа” , а реакцијата на публиката и жирито може да ја погледнете на следниот линк:
https://www.youtube.com/watch?v=2idiw3rxmU0&feature=youtu.be&fbclid=IwAR1EdUwXN8_k6tFNTBq-FSZHYTmrr2bFtE1foNsDnC-uNu4_hiDGbh8arWQ