(10 март 2020)

SKOPJE CALLING 2020, оваа година, се враќа во вашата стара омилена електронска форма, во вид на еднодневен фестивал на старата, локација АРМ стадион- 05-ти јуни 2020 година (петок), со line up приспособен за сите генерации и сетила на љубителите на електронската музика!

Фестивалот ќе го отворат се подобрите Cyrillic, по нив доаѓа диџејот познат кај нас по добрата забава во Охрид, Maurice West.

Потоа е на ред еден од најактуелните светски хит мејкери Mahmut Orhan кој доаѓа за прв пат во Македонија на голема сцена, како што му прилега на еден толку квалитетен диџеј.

Како ултимативни хедлајнери на вечерта се VINI VICI, големите ѕвезди на џиновските светски електронски фестивали. За шоуата на Vini Vici, велат, тоа е нешто што мора да се доживее.

За да биде овој line up совршен, како late night closing set организаторот ја најавува нашата жива, во секој смисол на зборот легенда, Кирил Џајковски во живо.

Кога се во прашање бината, звукот, светлото и пиротехниката, се разбира дека тие ќе бидат на ниво најголемите светски фестивали.

Цена на влезници :

ПАРТЕР – 1000 денари
ФАН ПИТ – 1500 денари
ВИП – 2000 денари

Влезниците ќе бидат пуштени во продажба од 11 март (среда) во 09 часот наутро, во Avalon music & ticket store, продажната мрежа на Авалон низ земјава и оналјн на avalon.mk.

***
SKOPJE CALLING IS BACK- VINI VICI, MAHMUT ORHAN, KIRIL DJAIKOVSKI, MAURICE WEST & CYRILLIC AT THE BIGGEST ELECTRONIC PARTY IN SKOPJE THIS SUMMER
05.06.2020 – АRM STADIUM

Dear Friends,
It is our privilege to announce that, this year, SKOPJE CALLING is returning to it`s old electronic form, this time, in the form of a one-day festival at the now legendary venue ARM Stadium- 5 JUNE 2020 ( Friday), with a line up adequate for all generations and all fans of electronic music.

The ever evolving Cyrillic will open the festival, after which we will be able to see the performance of Maurice West, locally known for his great set at Ohrid Calling.

As appropriate, Mahmut Orhan, one of the most popular hit makers, will have his Macedonian debut on the big stage of SKOPJE CALLING.

As ultimate headliners for the night, we have VINI VICI, the giants of the biggest electronic festivals.Vini Vici’s shows require no explanation- they are simply something one should experience!

In order for the line up to be perfect, as a late night set, we have our very own legendary Kiril Djaikovski.

The stage, lights, and pyro will, as per usual, be like those from the biggest festivals around the globe.

Тicket price :

PARTER- 16 eur
FAN PIT-25 eur
VIP- 32 eur

Tickets will be on sale on Wednesday, 11 MARCH at 9 AM, in our AVALON MUSIC & TICKET STORE, our sale points thru Macedonia and online on avalon.mk.