Search

infedream

INFE Macedonia official website

Избрани сто македонски најдобри хитови и сто најдобри албуми

Тошо Филиповски, авторот на македонската рок енциклопедија, неодамна организираше обемно интернет гласање на најдобрите македонски песни и албуми на сите времиња. По изборот, тој ги објави на својот профил и напиша.

ТОП 100 ПЕСНИ (ФИНАЛНА ЛИСТА)
Ете, заврши и ова гласање….верувам не толку болно колку политичките избори. Се обидовме заеднички а верувам и успеавме, да создадеме една официјална ранг листа (ТОП 100) на НАЈ (слушани, сакани, значајни, влијателни…….) македонски песни и албуми. Создавани од некаде крајот на 50те години на минатиот век па се до сега. За првпат успеавме да создадеме таква ранг листа……и таа не треба никого да повреди ниту навреди. Напротив…таа е доказ на виталноста, обемноста и квалитетот на нашата сцена. Факти кои некој со години се обидува да ги минимализира и оспорува. Од самата ранг листа произлезе и создавање на еден регистер на изданија….кој го поплнувам секојдневно. Засега, само кај официјални изданија, ја надминав бројката од 2.000 изданија…..а сум далеку од крајот. Можеби некаде …штотуку е одмината средината. Да, да….имаме сериозна продукција….расфрлана ваму и таму…..заборавена од одговорните (уредниците) но не и од слушателите… Да се вратам на листите…..мојата желба е истите да бидат само иницијација за некој следен, многу пообемно и поквалитетно организиран, национален избор. Не дека овој е нерелевантен. Напротив….во првиот круг на гласање испративте 151 листа со по 20 гласови/поени за албум односно песна. ….сумирано тоа значи по околу 3.000 поени кои ги распоредивме  на околу 900 песни и околу 500 изданија. Во вториот круг свои гласови доставија 132 фанови, односно секој распределуваше уште по 15 поени, и на песни и на албуми. Сумирано…распредлени се уште околу 2.000 поени. Тоа не се мали бројки. Но, успеав да ги согледам слабостите на ваквото гласање или пак поточно кажано видов каде не водеше неискуството за вакви рангирања….но сепак, верувајте, и било кој нареден избор од ваков тип, ќе покаже резултати кои во 80% ќе се поклопат со овие. Можеби не во редослед од 1 до 100 (а можеби и тука) но во изборот на тие 100….тука сум сигурен во процентите. И да не должам повеќе….само уште да се извинам на сите кои ќе очекуваат некои анализи. Нив нема да ги направам иако ги ветив. Едноставно се изморив…..но и претрпев многу незгодни удари/напади па и малку навреди…..Тоа не ме поколеба да ја истуркам работава до крај….но ме истошти. А сакам да се вратам на она што претходно го подготвував/средував……архивот….новите две книги и една голема изложба……посветена на Историјата на Македонската Рок Музика.Еве ја листата за ТОП 100 песни + 10 кои беа најблиску да влезат во тие вечни 100…..
                       Вкупно  I круг II круг

1 Мизар Девојка од бронза 126 28 98

2 Анастасиа Pass over 110 40 70

3 Архангел Uber Macedonishe 109 28 81

4 Санаториум Без разум и свест 108 18 90

5 Архангел 1.000.000 $ 80 28 52

6 Мизар Почесна стрелба 79 27 52

7 Леб И Сол Бистра вода 79 20 59

8 Last Expedition Шефе 76 35 41

9 Патика Неправда 71 36 35

10 Badmingtons Сите обични луѓе 70 25 45

11 Зијан Пушти коси 58 39 19

12 Падот на Византија Сепак истата состојба  56 24 32

13 Леб И Сол Чувам ноч од будних 55 16 39

14 Архангел Ладно оружје 55 11 44

15 Concorde Високи штикли и црни чорапи 51 30 21

16 Last Expedition Ќељав дабар 49 22 27

17 Меморија Оган под звездите 49 16 33

18 Badmingtons Ако ми дадеш 47 31 16

19 Чоканче Буништар 46 9 37

20 Архангел Чудесен свет 45 16 29

21 Леб И Сол Абер дојде Донке 42 15 27

22 С.А.Ф. Раце горе 38 16 22

23 Бис Без Дал да плачам ил да пеам 37 21 16

24 Автограм Одам на југ 37 13 24

25 New Police State Нова Генерација 36 8 28

26 Јаков Дренковски Скитник 35 16 19

27 Concorde Have the blues 34 11 23

28 Архангел Сениште 34 10 24

29 Архангел Луна 34 9 2532 Мизар Дождот 34 13 21

30 Пеницилин Цимер 31 24 7

31 Анастасиа На реках Вавилонских 31 14 17

33 Леб И Сол Кумова слама 30 10 20

34 Мики Јовановски Џафер Сонце за три света 29 10 19

35 Д.Н.О. Идеме до крај 29 9 20

36 Падот на Византија Почеток и крај 28 17 11

37 Мизар Градот е нем 28 12 16

38 Триангл Глинено око 28 16 12

39 Фолтин Везилка 27 14 13

40 Cyborg Kerozene 27 7 20

41 Славе Димитров Чија си 26 15 11

42 String Forces Каде бегаш 25 14 11

43 Мизар Велигден 25 9 1644 Леб И Сол Као Какао 25 8 17

44 Суперхикс Оптими-ска 25 8 17

46 Bastion Емил врати се 23 15 8

47 Суперхикс На лута рана 22 12 10

48 Фолтин Милице 22 9 13

49 Банкрот Блуз Бенд Моја гитара 21 12 9

50 Леб И Сол Чукни во дрво 21 10 11

50 Паркети Бал   21 10 11

52 Bernays Propaganda Ретки билки 21 8 13

52 Smut Татко ми често збореше 21 8 13

54 Чиста Околина Јас сум шеф 20 13 755 Архангел Heart Core 20 12 8

55 Ареа Сите мои слики 20 12 8

57 Vermilion Deviate Криза 18 8 10

58 Инола Х Ти 18 7 11

59 Леб И Сол Скопје   17 9 8

59 Верица Ристевска Галебе 17 9 8

61 Влатко Стефановски Gypsy song 17 8 9

62 Suns Талог 17 7 1063 Архангел Нова вера, нова библија 16 10 6

64 Влатко Стефановски Кандилце 16 8 8

65 Trendkill Приградски hardcore 16 7 9

66 Д’Далтонс 1001-ви 15 8 7

66 Тоше Проески Игри без граници 15 8 7

68 Bastion Мистер комплекс 14 13 1

69 Suns Двајца 14 8 6

70 Анастасиа Time never dies 13 9 4

71 String Forces Sub 13 8 5

71 Bernays Propaganda Лажи ме 13 8 5

71 PMG Kolektiv Скопјанка 13 8 5

71 Џина Папас Џокси На Велигден 13 8 5

75 Суперхикс Глупави песни 12 11 1

76 Бодан Арсовски Endless view 12 8 4

76 Don’t ! Who? One. In a cage 12 8 4

78 Kiril Primitive science 11 11 0

79 Тело-Наука Совршена Страв  11 9 2

80 Kismet Dreaming 11 8 3

80 Клержо Светлина 11 8 3

80 Xavier Acid Валтер го брани Сараево 11 8 3

83 Леб И Сол Учи ме мајко, карај ме 10 10 0

84 Триангл Јана 10 9 1

84 Пасквелија Средба 10 9 1

86 Чуден Крој Има ли забава 10 8 2

86 Мизар Ходен же 10 8 2

88 Exic So many loves 10 7 3

88 John, The Ние сме од Скопје 10 7 3

90 Меморија Нена 9 9 0

91 Бон Тон Добрите девојки 9 7 2

91 Трајче Манев Осамен 9 7 2

93 Диме Поповски Девојко љубов ми вети ти 9 6 3

93 Калиопи    Роџени 9 6 3

95 Blla Blla Blla Babayaro 8 8 0

95 PMG Kolektiv 80-ти 8 8 0

95 Паркети Кафеави џуџиња 8 8 0

95 Анастасиа Nine iron doors 8 8 0

95 Архангел Превез 8 8 0

100 Драган Мијалковски Кажи нешто драга 8 7 1 101 Bei The Fish Livin in a box 

101 Цилиндер Еден дел  101 Bastion Деца сунца 

101 Венко Серафимов & Мики Јовановски Џафер Лага и измама

 101 Зафир Хаџиманов Како Вардар 

101 Нина Спирова Еден бакнеж 

101 Суперхикс Раде 

101 Фолтин Слободната љубов

 101 ХаХаХа Сакам дома да живеам 

101 Т.Б. Трачери Кога со Оскар Вајлд зборувавме за тебе

ТОП 100 АЛБУМИ (ФИНАЛНА ЛИСТА)
Ете, заврши и ова гласање….верувам не толку болно колку политичките избори. Се обидовме заеднички а верувам и успеавме, да создадеме една официјална ранг листа (ТОП 100) на НАЈ (слушани, сакани, значајни, влијателни…….) македонски песни и албуми. Создавани од некаде крајот на 50те години на минатиот век па се до сега. За првпат успеавме да создадеме таква ранг листа……и таа не треба никого да повреди ниту навреди. Напротив…таа е доказ на виталноста, обемноста и квалитетот на нашата сцена. Факти кои некој со години се обидува да ги минимализира и оспорува. Од самата ранг листа произлезе и создавање на еден регистер на изданија….кој го поплнувам секојдневно. Засега, само кај официјални изданија, ја надминав бројката од 2.000 изданија…..а сум далеку од крајот. Можеби некаде …штотуку е одмината средината. Да, да….имаме сериозна продукција….расфрлана ваму и таму…..заборавена од одговорните (уредниците) но не и од слушателите… Да се вратам на листите…..мојата желба е истите да бидат само иницијација за некој следен, многу пообемно и поквалитетно организиран, национален избор. Не дека овој е нерелевантен. Напротив….во првиот круг на гласање испративте 151 листа со по 20 гласови/поени за албум односно песна. ….сумирано тоа значи по околу 3.000 поени кои ги распоредивме  на околу 900 песни и околу 500 изданија. Во вториот круг свои гласови доставија 132 фанови, односно секој распределуваше уште по 15 поени, и на песни и на албуми. Сумирано…распредлени се уште околу 2.000 поени. Тоа не се мали бројки. Но, успеав да ги согледам слабостите на ваквото гласање или пак поточно кажано видов каде не водеше неискуството за вакви рангирања….но сепак, верувајте, и било кој нареден избор од ваков тип, ќе покаже резултати кои во 80% ќе се поклопат со овие. Можеби не во редослед од 1 до 100 (а можеби и тука) но во изборот на тие 100….тука сум сигурен во процентите. И да не должам повеќе….само уште да се извинам на сите кои ќе очекуваат некои анализи. Нив нема да ги направам иако ги ветив. Едноставно се изморив…..но и претрпев многу незгодни удари/напади па и малку навреди…..Тоа не ме поколеба да ја истуркам работава до крај….но ме истошти. А сакам да се вратам на она што претходно го подготвував/средував……архивот….новите две книги и една голема изложба……посветена на Историјата на Македонската Рок Музика.Еве ја листата за ТОП 100 албуми + 10 кои беа најблиску да влезат во тие вечни 100…..
                 Вкупно I круг II круг

1 Мiзар Мiзар 12″ LP 224 83 141

2 Архангел 2 MC 210 75 135

3 O.S.T. by Anastasia Before the rain CD 177 69 108

4 Архангел Архангел 12″ LP 170 69 101

5 Мiзар Свјат Dreams 1762 – 1991 12″ LP 124 49 75

6 Санаториум На работ на разумот MC 121 49 72

7 Leb I Sol Kao Kakao 12″ LP 97 50 47

8 Leb I Sol 2’nd 12″ LP 93 33 60

9 Bastion Bastion 12″ LP 85 54 32

10 С.А.Ф. Сафизам CD 83 40 43

11 Leb I Sol Leb I Sol 12″ LP 75 30 45

12 Arhangel Heart Core CD 73 56 17

13 String Forces Изохронија CD 53 35 18

14 Last Expedition Box CD Box 53 30 23

15 Concorde Have The Blues 12″ LP 51 33 18

16 Last Expedition Изгубени ликови MC 51 26 25

17 Суперхикс Чекај бе, викам….каде бе малку ! CD 46 38 8

18 Т.Б. Трачери Клати И Тркалај CD 46 30 16

19 Чиста Околина Новиот аспект на старата школа MC 45 30 1520 Don’t ! Who? One. Higherground MC 44 14 30

21 Leb I Sol Rucni rad 12″ LP 39 22 17

22 Bernays Propaganda Happiness machines 12″ LP 39

19 20

23 Bodan Arsovski Endless View CD 37 32 5

24 Den Za Den Den Za Den 12″ LP 36 27 9

25 Lola V. Stain Mansarda / Ikona CD 35 32 3

26 Анастасија Ноктурнал CD 35 20 15

27 Suns Mojot Son E Samo Moj MC 34 30 4

28 Верка Моторни песни CD 34 16 18

29 Чоканче 1 & 2 MC x 2 33 11 22

30 Mosaique ? CD 32 15 17

31 Mizar Кобна убавина CD 30 21 9

32 Vlatko Stefanovski, Miroslav Tadic Крушево CD 29 22 7

33 Foltin Archimed CD 29 16 13

34 Brigade O.D. Smash the army before they smash you ! MC 29 8 21

35 Anastasia Melourgia CD 28 21 7

36 Падот На Византија Почеток и крај 12″ LP + CD 27 19 8

37 Patika Eo-Eo 12″ LP 26 17 9

38 Foltin Lo-le-ta-too CD 25 14 11

39 Флукс Старо аро CD 25 8 17

40 Архангел Небесна машина CD 23 15 8

41 Т.Б. Трачери Купи ме CD 23 13 10

42 Bernays Propaganda Политика 12″ LP 22 17 5

43 Тоше Проески Игри без граници CD 22 14 8

44 Ареа Врати на имагинацијата CD 22 11 11

44 No Name Nation У пичку матер CD 22 11 11

46 PMG Kolektiv Rezonator CD 21 8 13

47 Bernays Propaganda My personal holiday 12″ LP 20 18 2

48 Зијан Низводно MC 20 14 6

49 Студени Нозе, The Нејќу колор телевизор !!! MC 20 12 8

50 Д.Н.О. Тишина CD 20 11 9

51 Горан Трајкоски Тешкиот глас на новите химни CD 19 10 9

52 Foolish Green Escape CD 18 12 653 Апореа На Рєкахъ Вавл҃нскыхъ MC 16 11 553 Badmingtons После мене што ти е гајле MC 16 11 5

53 Меморија Оган под ѕвездите 12″ LP 16 11 5

56 Мiзар Поглед кон цветната градина CD 16 9 7

57 Ристо Бомбата и Кучешка Тенија Има ли тесна? MC 16 8 8

58 Bernays Propaganda Втора младост, трета светска војна CD 16 7 9

58 Xavier Acid I Po Tito Techno MC 16 7 9

60 Kiril Homebound CD 15 9 6

60 Kismet Dreaming CD 15 9 6

62 Т.Б. Трачери Шлагери од содома CD 15 8 7

63 Cyborg s/t MC 15 7 8

64 Superhiks Trumano CD 14 10 4

65 Aleksandar Makedonski Za Heroje I Princeze 12″ LP 14 8 6

66 Siniac Timeless gathering CD 14 7 7

66 Smut Мемоарите на скршениот човек CD 14 7 7

68 Bernays Propaganda Забранета планета 12″ LP 13 13 69 D’ Daltons De Luxe CD 13 8 5

69 Драган Ѓаконовски – Шпато s/t 12″ LP 13 8 5

69 Frontal Cortex “Ignorance and knowledge” CD 13 8 5

69 Јаков Дренковски C’est La Vie 12″ LP 13 8 573 FxPxOx Не знаеш што е тоа човек 12″ EP 13 7 6

73 Рок Агресори Ебена антикултура MC 13 7 6

75 Pluto’s Doubt Сизиф CD 12 8 476 Exic So many loves CD 12 7 5

76 Културно Уметнички Работници К.У.Р. CD 12 7 5

78 Фолтин Пијан славеј CD 11 10 1

79 Last Expedition Intro MC 11 8 3

79 ХаХаХа Сами мажи и  жени 12″ LP 11 8 3

81 Тело-Наука Совршена Кадис MC 10 10

 81 Бис – Без Дал да плачам ил да пејам MC 10 10

 83 ХаХаХа Сиромашни и богати 12″ LP 10 9 1

84 Фолтин Оваа трансплантирана машина за чукање досега не типкала љубовно писмо CD 10 8 2

84 Клержо Ритуал и пепел MC 10 8 2

86 Бумбикс… Во оазата на мирот CD 10 7 3

86 Kiril Religion & Sex CD 10 7 3

88 Bei The Fish Time to make things right CD 9 8 1

88 Parketi Griza Na Sovesta MC 9 8 190 Hip, The Songs about books and flowers MC 9 7 2

91 John, The Waufvw !!! CD 8 8

 91 Мугер Фугер и Горан Трајкоски Во она време 12″ LP 8 8 91 My Tear My Tear 12″ LP 8 8 91 Темпера Играј ! CD 8 8

 91 ХаХаХа Танго Револуционер 12″ LP 8 8

 96 Автограм На југ MC 8 6 2

96 Kristo Rodzevski Batania 12″ LP 8 6 2

98 Mooger Fooger Mooger Fooger CD 7 5 2

99 Guru Hare Overdose од blues CD 6 6 

100 Blla Blla Blla… Blla Blla Blla… CD 5 5  101 V.A. Македонски Документ 1 CD 101 B.O.R.G. B.O.R.G. CD

 101 Каролина Гочева Македонско девојче CD

 101 Vanja Lazarova Ritmistica CD

 101 Leb I Sol Beskonacno 12″ LP

 101 Leb I Sol Tangenta 12″ LP

 101 Меморија Октомвриски Дождови 12″ LP

 101 Паркети Мамо не му кажвај на тато CD 

101 Superhiks Afrika CD

 101 Верка Џага CD

Даниел Данн направи кавер верзија на хитот “Не сум твој тип”

Поп пејачот Даниел Данн направи кавер верзија на популарниот хит на бендот “Дупер”–” Не сум твој тип”. Во својот допис до медиуми Даниел ни пишува :

-Во време кога настапите нам музичарите ни се откажани јас и мојот бенд решивме дека токму ова е вистинскиот начин да ја изразиме нашата креативност. Музицирајќи во домашен амбиент успеавме да направиме дело со кое се надеваме дека ќе придонесеме за доброто расположение на нашите фанови и дека сите вие ќе ја добиете потребната доза на мотивација која и нас нè активираше. HIT THE HITS е насловот на моето шоу, кое изминативе години активно го пласирам пред македонската публика. Овој пат под тематика Quarantine and Chill решивме да преработиме десетина македонски поп хитови. 

Во бендот членуваат: Даниел Данн (вокал), Александар Кипровски (гитари), Миле Наумовски (клавијатури), Дарко Јовановски (ударни инструменти) и Лазар Соколов (дувачки инструменти).

Во однос на продуцентскиот дел, видео обработка Даниел Данн, и аудио микс Александар Кипровски.

Песната може да ја слушнете на следниов линк :

 https://m.youtube.com/watch?feature=youtu.be&v=-90xlT_7MbI

Организаторите на сценски настани побараа помош од Владата

ДО: ВЛАДА НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА
ЗА: КАБИНЕТ НА ПРЕТСЕДАТЕЛОТ НА ВЛАДАТА ЗАДОЛЖЕН ЗА ЕКОНОМСКИ ПРАШАЊА И ЗА КООРДИНАЦИЈА СО
ЕКОНОМСКИТЕ РЕСОРИ
ПРЕДМЕТ: БАРАЊЕ ЗА ИТНИ МЕРКИ ЗА ПОДДРШКА НА НА ПРЕТПРИЈАТИЈА ПОГОДЕНИ ОД СОСТОЈБАТА СО
КОРОНА ВИРУСОТ
ДАТУМ: 27.03.2020
Почитувани,
Ви се обраќаме во име на неформално Здружение на микро, мали и средни компании кои се директно или индиректно вклучени во индустријата во областите како: организација и
реализација на настани, Тв и филмски продукции, помошни услужни дејности во уметноста за покривање на настани – осветлување, изнајмување на аудио/видео опрема.
Тоа се агенции за организирање на настани – концерти, манифестации, конференции, саеми, конгреси, промоции, корпоративни настани и компании ангажирани во изнајмување, монтажа и продажба на опрема за настани (изнајмување – аудио, видео,
опрема за осветлување, ИТ опрема, саемска опрема, конференциска опрема, шатори и друго), како и видео продукции кои се ангажирани во продукцијата како продуценти,
автори, монтажери, графички дизајнери. Ова неформално здружение во моментов брои близу 80 компании кои вработуваат повеќе од 300 вработени, иако реалната бројка е
тројно поголема.
Исто така, сакаме да напоменеме дека покрај нашите редовно вработени, оваа гранка ангажира и склучува голем број на договори на дело, а ангажира како подизведувачи и многу други сектори и индустрии. Со нашето не работење, директно или индиректно се засегнати голем број на уметници од различни профили – актери, музичари, фотографи,
сликари, дизајнери, костимографи, сценографи, светло мајстори, како и кастинг агенции, печатници, кетеринг служби, агенции за обезбедување, програмери, техничари, енергетичари, превозници, бравари, столари, и многу други.
Ние сме оние невидливи но вредни работници без кои не би било возможно да се органиизра било кој настан. Ние сме и оние кои стојат зад видео реализацијата и преносите во живо од настаните, креаторите и изведувачите на бројни телевизиски
емисии, реклами и др. Сите концерти, митинзи, конгреси, кампањи, манифестации,
корпоративни настани, хуманитарни настани, државни прослави, саеми….. не би биле возможни без нас и постоењето на нашата индустрија.
Бидејќи сме гранки од областите кои ви ги посочивме, забраната за јавни собири како прва воведена мерка (пред воедувањето на вонредната состојба) значеше и целосна забрана за работа и делување. Нашите компании не бележат пад на приходите, ние
едноставно сме оставени без било каков приход на нашите сметки.
Без намера да ја игнорираме тежината на последиците со кои се соочуваат другите гранки
и индустрии, ние сме едни од ретките сектори кај кои бизнисот им беше целосно
прекинат преку ноќ. Нашиот бизнис практично не постои сè додека постои уредба за

забрана за јавни собири, а исто така забележуваме дека откако ќе заврши пандемијата, ќе
биде потребно уште некое време пред да се дозволат јавните собири, додека, на пример,
веднаш по завршувањето на кризата тоа нема да важи за превозниците, за угостителите
или пак трговијата. Сакаме уште еднаш да истакнеме, дека нашата професија беше една
од прво засегнатите уште кон крајот на февруари, а ќе и треба најдолго време да се врати
во нормалниот работен тек.
Свесни сме дека нашето приземјување е заради виша сила и поради тоа бараме истото да
не се игнорира.
Неформалното Здружение на компании ги предлага следните мерки со кои би ни се
олеснило да го поминеме овој за нас исклучително тежок период:

 1. Субвенционирање на минимална бруто плата за сите вработени до завршувањето на
  кризата, односно до укинувањето на забраната за јавни собири
 2. Одложување на наплатата на даночни обврски и аконтации во наредните 6 месеци,
  односно додека не заврши пандемијата и рестартирање на пазарот
 3. Мораториум на обврска по кредити и заеми сè до завршувањето на кризата, односно
  до укинувањето на забраната за јавни собири
 4. Овозможување за користење на субвенционирани бескаматни кредитни линии
  Принципот на одлучување по сите 4 точки да биде за сите подеднакво а никако по
  принципот прв дојден, прв услужен.
  Со оглед на ситуцијата и препораките за социјално дистанцирање, во следниот период
  состанок нема да биде можен, но отворени сме за сите форми на онлајн средба на која
  заеднички би ги разгледале нашите барања со цел изнаоѓање на прифатлив став по однос
  на истите.
  Доколку не ги прифатите нашите барања и тоа во најкраток можен рок, ќе бидеме
  приморани да ги отпуштиме нашите вработени и да ги затвориме компаниите. Без нас и
  без нашата поддршка кон настаните, Република Северна Македонија ќе остане тивко
  место и по завршувањето на пандемијата.
  Со почит,
  3д Проект Студио Доо
  Абеилле Маисон Дооел
  Авард Филм и видео Дооел
  Авц Гроуп Доо
  Авц-см Доо
  Аквариус дизајн Доо
  Александер Арп Дооел
  Алфа Асаунд Дооел
  Алфа Аудио Дооел
  Амк Панекс Дооел
  Амски Дооел
  Ангеловски Фотографија Дооел
  Ат Технологија Доо
  Аудио Експерт Дооел
  Аудио Саунд Т.П
  Баги Комуникации Дооел
  Биг Саунд Дооел
  Болин Дооел

Бујо – Теф Електроника Доо
Висион Доо Скопје
Главна Сцена Дооел
Двд Пет Доо
Ди-Ен-Ди Дооел
Доо Стама Продукција.
Дсц Соунд Рент Дооел
Дуна Доо
Дфпм Фабрика
Елбо Дооел
Зец Електроникс Дооел
Имиџ – А Дооел
Инфомедиа Системи Дооел
К Енд Д Аудио Дооел
Камај Аудио Дооел
Клс Дооел
Коди Доо
Кумев Брадерс Продукција
Мастер Аудио Дооел
Мм-Ацоустикс Дооел
Моби Саунд
Моментс Продукција Дооел
Мотион – Про
Мунлајт Доо
Н-Соунд Дооел
П Ворлд Глобал Доо
Певац Лис Дооел
Пирузе Дооел
Подиум Плус Доо
Принц Соунд Доо
Про Аудио Сервис
Продукција Мс Дооел
Проивент Солуции Дооел
Про-Лајт Дооел
Реверса Доо
Реверса.Ком Дооел
Револутион Дооел
Ред Рот Тп Скопје
Ренесанса Инженеринг Дооел
Риверсофт Логистик Дооел
Сато Саунд Дооел
Саунд Бај Цековски Дооел
Скмк Дооел
Слс Рентал Дооел
Спектаклум Дооел
Теди Саунд Дооел
Тиамо Дооел
Узунов Саунд Дооел
Флукс Продукција Дооел
Флукскаб Дооел
Фонолукс Дооел
Фрагмент Комуникации Дооел
Цлс Еквипмент Дооел
Чкаља Дооел
ТП Дани Музика

Мијата објави нова песна

Мијата го сподели новиот сингл насловен Regret, песна која се најде на албумот Небеска, а која дури сега во овие кризни времиња дочека своја видео илустрација.

-Regret e производ на мојата соработка со Давор Јорданoвски кој се потпишува како аранжер а јас сум автор на музиката и текстот. Продуценти на песната се Давор Јордановски и Ѓоко Мишковски, а снимена е во Big Bang Music Recording Studio во Торонто како и во Rock’n Roll студио од Скопје (кој беше воедно и издавач на албумот Небеска)вели таа. 
Видеото го изработи Иван Куртевски,а  Бане Поповиќ дозволи да користат материјали оригинално снимени од Томато Продукција. 
-Иако песната ја темпирав за месец март како Месец на Жената, со новонастанатата ситуација текстот на Regret добива уште подлабока и универзална симболика, додава пејачката. 

SKOPJE CALLING 2020 се враќа во форма на еднодневен фестивал

 

(10 март 2020)

SKOPJE CALLING 2020, оваа година, се враќа во вашата стара омилена електронска форма, во вид на еднодневен фестивал на старата, локација АРМ стадион- 05-ти јуни 2020 година (петок), со line up приспособен за сите генерации и сетила на љубителите на електронската музика!

Фестивалот ќе го отворат се подобрите Cyrillic, по нив доаѓа диџејот познат кај нас по добрата забава во Охрид, Maurice West.

Потоа е на ред еден од најактуелните светски хит мејкери Mahmut Orhan кој доаѓа за прв пат во Македонија на голема сцена, како што му прилега на еден толку квалитетен диџеј.

Како ултимативни хедлајнери на вечерта се VINI VICI, големите ѕвезди на џиновските светски електронски фестивали. За шоуата на Vini Vici, велат, тоа е нешто што мора да се доживее.

За да биде овој line up совршен, како late night closing set организаторот ја најавува нашата жива, во секој смисол на зборот легенда, Кирил Џајковски во живо.

Кога се во прашање бината, звукот, светлото и пиротехниката, се разбира дека тие ќе бидат на ниво најголемите светски фестивали.

Цена на влезници :

ПАРТЕР – 1000 денари
ФАН ПИТ – 1500 денари
ВИП – 2000 денари

Влезниците ќе бидат пуштени во продажба од 11 март (среда) во 09 часот наутро, во Avalon music & ticket store, продажната мрежа на Авалон низ земјава и оналјн на avalon.mk.

***
SKOPJE CALLING IS BACK- VINI VICI, MAHMUT ORHAN, KIRIL DJAIKOVSKI, MAURICE WEST & CYRILLIC AT THE BIGGEST ELECTRONIC PARTY IN SKOPJE THIS SUMMER
05.06.2020 – АRM STADIUM

Dear Friends,
It is our privilege to announce that, this year, SKOPJE CALLING is returning to it`s old electronic form, this time, in the form of a one-day festival at the now legendary venue ARM Stadium- 5 JUNE 2020 ( Friday), with a line up adequate for all generations and all fans of electronic music.

The ever evolving Cyrillic will open the festival, after which we will be able to see the performance of Maurice West, locally known for his great set at Ohrid Calling.

As appropriate, Mahmut Orhan, one of the most popular hit makers, will have his Macedonian debut on the big stage of SKOPJE CALLING.

As ultimate headliners for the night, we have VINI VICI, the giants of the biggest electronic festivals.Vini Vici’s shows require no explanation- they are simply something one should experience!

In order for the line up to be perfect, as a late night set, we have our very own legendary Kiril Djaikovski.

The stage, lights, and pyro will, as per usual, be like those from the biggest festivals around the globe.

Тicket price :

PARTER- 16 eur
FAN PIT-25 eur
VIP- 32 eur

Tickets will be on sale on Wednesday, 11 MARCH at 9 AM, in our AVALON MUSIC & TICKET STORE, our sale points thru Macedonia and online on avalon.mk.

Омар Џафероски одушеви на ” The Voice of Bulgaria 2020″


Огромно е задоволството за публиката е кога талентот на еден млад македонски пејач добива потврда на меѓународна сцена.

Омар Џафероски со својот глас ги воодушеви членовите на жирито на бугарскиот избор на талент “The Voice of Bulgaria 2020”
Омар настапи со песната на Тоше Проески “Громови на душа” , а реакцијата на публиката и жирито може да ја погледнете на следниот линк:
https://www.youtube.com/watch?v=2idiw3rxmU0&feature=youtu.be&fbclid=IwAR1EdUwXN8_k6tFNTBq-FSZHYTmrr2bFtE1foNsDnC-uNu4_hiDGbh8arWQ

Васил Гарванлиев ја промовираше евровизиската песна и спот You

Васил Гарванлиев вчера, 8 март, ја промовираше песната You („Ти“), со која ќе ја претставува Македонија на 65. Евровизија, во мај во холандскиот град Ротердам.

Автор на музиката е Невена Нешкоска, композиторка и продуцентка од Охрид која работи и живее во Чикаго, а текстот е заедничко дело со сестра ѝ Калина Нешкоска и со Американката Алис Шредер.

Продукцијата и аранжманот на песната, покрај Невена Нешкоска, ги работеа и Дарко Димитров и Лазар Цветкоски, додека спотот го режираше Милена Витман.

Андре Риу на 27-ми ноември повторно во Скопје

Андре Риу, холандскиот „крал на валцерот” и човекот кој овозможи класичната музика да е достапна за сите, заедно со својот оркестар „Јохан Штраус”,  во ноември повторно ќе настапи во Скопје како дел од својата светска турнеја.

Настанот ќе се одржи во СЦ „Борис Трајковски“ на 27-ми ноември 2020 година.

Маестро Андре Риу во ноември повторно ќе се претстави пред македонската публика. Ќе имаме шанса да чуеме една сосема нова програма исполнета со фантастични филмски мелодии, мјузикли, опера и оперета како и традиционална музика. Подгответе се за незаборавна вечер исполнета со музика и валцер,порачува организаторот „Пасворд продукција“ .

„Јас и мојот оркестар сме многу радосни за повторното гостување во Скопје во склоп на нашата светска турнеја. Концертот во 2019-та беше навистина емотивен и незаборавен, а прекрасната публика не’ пречека со огромен ентузијазам. Со нашето враќање во ноември ја прославуваме љубовта, животот и секако, музиката” – вели Андре Риу. 

Андре Риу верува дека класичната музика е создадена за сечие уживање, па преку својата умешност, на забавен начин, ја приближува до сите возрасти. Токму поради таа причина, Андре е еден од најдобрите изведувачи на нашето време.

Create a free website or blog at WordPress.com.

Up ↑